Kral Forum

Knight Online Zararları Uyeolj



Join the forum, it's quick and easy

Kral Forum

Knight Online Zararları Uyeolj

Kral Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

rel="publisher"

    Knight Online Zararları

    avatar


    Karizma Puanı : 0
    Kayıt tarihi : 01/01/70

    Knight Online Zararları Empty Knight Online Zararları

    Mesaj tarafından  Ptsi Nis. 05, 2010 3:05 pm

    ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM KENDİMDEN ÖRNEKLERLE KNİGHT ONLİNE BENİM KOSKOCAMAN 2 YILIMI ÇALDI BU YILLARDA GİDEN BENDEN BİR ÇOK ŞEY GÖTÜRDÜ BİR DÜNYA YTL SABAHTAN AKSAMA KADAR OYNADIGIM OYUN YÜZÜNDEN DERSLERİMDE BAŞARISIZLIK VE ÖSS SINAVI SAATLERCE BİLGİSAYAR BAŞINDA OLMAM SEBEBİYLE GÖZLERİM KISACASI GELECEĞİMİ ELİMDEN ALMAYA ÇALIŞIYORDU.STOP DEDİM VE KENDİME ÇEKİ DÜZEN VERDİM.KO OYNARKEN ZAMANIN NASIL GEÇTİĞİNİ BİLMİYORDUM.ŞİMDİ KO'SUZ CANIM ÇOK SIKILIYOR AMA SIKINTIDAN DERS ÇALIŞIYORUM.KNİGHT ONLİNE SORUMLULUK DUYGUSUNU AZALTIR.DİKKAT EDİN VE SİZDE EN KISA ZAMANDA BU OYUNDAN UZAKLAŞIN.KLASIK BİR SÖZLE ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSEN KARDIR. ŞİMDİ Bİ AA AJANSININ YAPTIĞI Bİ HABERİ SİZLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM... LÜTFEN HEPSİNİ DİKKATLE OKUYUN. Bu oyuna aman dikkat
    Malezyalı bir bilgisayar tasarımcısı tarafından hazırlanan ve son dönemlerde Türkiye'de giderek yaygınlaşan ''Knight Online'' adlı oyun, çocukları bilgisayar bağımlısı yapmakla kalmıyor, oyunda kullanılan silahları satın almak için yüklü miktarda para da harcatıyor.

    AA muhabirinin yaptığı araştırmaya göre, ''Knight Online'', çocuklara para kazanma ve sürekli başarı elde etme hırsı kazandırıyor. Online oynanan bu oyunda oyuncular arasında oluşan pazar, bilgisayar karakterlerinin oyunun çok yaygın olduğu yabancı ülkelerde 10 bin dolara kadar yükselen fiyatlarla satılmasına yol açıyor.

    İnternetten ücretsiz indirilebilen, dünyanın çeşitli noktalarındaki kişilerle aynı platformda oynanabilen Knight Online'de El Morad (İnsanlar) ve Karus (Orclar) ırklarının kıyasıya savaşı söz konusu.

    Seçilen karakterle şehirlerin civarında bulunan çeşitli yaratıkları öldürerek sanal para, eşya ve puan kazanmayı amaçlayan oyunda, kazanılan puanlarla seviye yükseltilerek daha güçlü özellikler elde edilebiliyor. Seviye arttıkça bölüm atlamak için daha çok puan kazanmak zorunda olan oyuncular, sanal paralarla kendilerine silah ve giysi gibi malzemeler de alabiliyor.

    Buraya kadar 3 boyutlu oyunlarla altyapısı ve tarzı benzeyen oyunun belirli bir sonu olmaması ve ücretsiz olarak her yaş grubundaki bilgisayar kullanıcıları tarafından oynanabilmesi ''bilgisayar bağımlılığına'' adeta davetiye çıkartıyor.

    Birden fazla kişiyle online olarak oynanabilen oyunlarda, sanal evrende bir karakter oluşturup, çeşitli yetenekler ve güçlerle en üst seviyeye ulaşmak hedefleniyor.

    KARAKTER VE MALZEMELERİN FİYATI

    Oyunda yaratılan karakterlerden silahlara kadar bir çok unsur, sanal platformda paylaşıldığı gibi gerçek para karşılığında da alıcı buluyor. Bu nedenle para kazanma hırsı veren oyun nedeniyle çok sayıda kullanıcı saatlerini bilgisayar karşısında geçirerek, en üst seviyede, güçlü bir karaktere sahip olmayı hedefliyor.

    Knight Online'de 60. seviyedeki bir oyuncu karakterini, silahsız ve kıyafetsiz olarak 150-170 YTL arasında, 65. seviyede 300 YTL'ye kadar satabiliyor. Ayrıca, oyunda kullanılan silahların fiyatı 50-300 YTL arasında değişiyor.

    Silahlar, malzemeler ve karakterler ne kadar sanal olsa da, gerçek paralar kullanılıyor. Bir kullanıcı geliştirdiği karakter için aldığı para karşılığında şifresini ve kodlarını alıcıya veriyor.

    Alışveriş çoğunlukla yüz yüze olmasına karşın daha önceden birbirlerini tanıyan kullanıcılar, internet üzerinden de ödeme yapıyor. Ancak, kredi kartı veya internet bankacılığı kullanımı için yaşı uygun olmayanlar, alışveriş için internet kafeleri tercih ediyor.

    Dünya üzerinde 3 milyondan fazla online üyesi bulunan oyunda, kullanıcılar üst düzey karakterlere sahip diğer oyuncuların şifrelerini ve kodlarını kırmaya çalışıyor. Bir Türk hackerin bu yöntemle elde ettiği karakterleri satarak on binlerce dolar kazandığı iddia ediliyor.

    UZMAN GÖRÜŞÜ

    Özel Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi doktorlarından Psikiyatr Dr. İbrahim Bilgen, günümüzde yaygınlaşan internet ve bilgisayar kullanımıyla çok sayıda çocukta dürtü denetim bozukluğunun gözlendiğini belirtti.

    Bilgen, çocukların adeta bilgisayar oyunlarının içine hapsolduğunu, sanal dünyanın içinden çıkamaz halde saatlerce ekran karşısında durduğunu söyledi. Birçok bilgisayar oyunu gibi ''Knight Online''nin de çocuklarda
    bağımlılık yaratabileceğini ifade eden Bilgen, şunları kaydetti:

    ''Çocuklar, bu oyunlar karşısında asosyal bir yapıya sahip oluyor. Annesinin odasına bıraktığı yemeğin bile farkına varmadan yaklaşık 48 saat oyun oynamış bir çocuğun ailesi ilk kez yardım için geldiğinde önce şaşırdım. Ancak, son dönemlerde bu tip şikayetler giderek artmaya başladı. Çocuklar odadan çıkmaya, hatta su, tuvalet gibi ihtiyaçlarını bile karşılamaya gerek duymuyor. Yarattığı sanal dünya içinde kendine yer edinmeye çalışıyor. Özellikle çocuklar, yüz yüze iletişim yerine sanal dünyayı tercih ediyor. Bilgisayar kullanıcıları, tüm gün ve gece bilgisayar başından kalkmadan oyundaki karakterini yöneten, hayattan kopuk kişiler haline geliyor.''

    Bilgen, çekingen ve sosyal ortamdan uzak duran bu çocukların, sosyal anksiyete rahatsızlığına sahip olduğunu, internet ve online oyunları bağımlılık halinde kullandığını anlattı.

    İbrahim Bilgen, ailelerin belli bir ölçüde bu tip oyunlara kısıtlama getirmesi gerektiğini, çocukların sosyal aktivitelere motive edilmesinin bilgisayardan uzaklaşmanın en önemli yolu olduğunu söyledi..

      Forum Saati Perş. Kas. 14, 2024 6:09 pm